Startup uit Stadskanaal komt met natuurlijke desinfectielijn
Kanaalstreek - Regiokrant Stadskanaal - Juli 2020


STADSKANAAL De reiniging van handen is nog nooit zoveel besproken geweest als nu.

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus is er een enorme run ontstaan op desinfectiemiddelen. Gevolg hiervan is een groeiend tekort. Juist nu steeds meer sectoren weer opengaan voor publiek en de vraag alleen maar zal gaan toenemen. Om dit te voorkomen is Airogroup gestart met Airomedics, professionele desinfecterende handgel en oppervlaktereiniger op basis van natuurlijke ingrediënten.


Airogroup

Airogroup is een jonge onderneming uit Stadskanaal. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en maken van reiniging-, smeer- en onderhoudsproducten op basis van natuurlijke oliën en vetten. Allemaal op basis van eigen ontwikkelde recepturen en zoveel mogelijk op basis van grondstoffen uit de directe omgeving. Zo produceert het bedrijf al universele reinigers, ontvetters en smeeroliën op basis van koolzaad onder de naam Airolube.

“We hebben hier in het magazijn veel grondstoffen staan, grondstoffen die ook gebruikt kunnen worden in desinfecterende producten. De afgelopen weken hebben onze laboranten intensief gezocht naar de juiste formule voor een kwalitatief hoogwaardig en natuurlijk desinfectiemiddel”, zegt een enthousiaste Goedhart Borgesius, één van de oprichters van Airogroup.

„Deze hebben we gevonden, zelfs met meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan de hydratatie van handen, waar de meeste producten de handen nu juist uitdrogen.”


Eigen webshop

Op dit moment worden de producten van Airomedics alleen verkocht via de eigen webshop. Hierin wordt geleverd aan diverse ondernemers in verschillende sectoren.

Maar Borgesius sluit niet uit dat er op korte termijn ook samenwerking wordt gezocht met andere webshops en groothandels. “We hebben onze productie op orde en kunnen een grote vraag aan. De interesse is er, nu is het tijd voor actie.”